Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, jedno-garnkowe, pyszne i niedrogie ;) Doskonale na obiad podane z makaronem lub ryzem, lub poprostu jako przekaska z pieczywem ;)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27239
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27239
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Kielbase kroimy w pol-plasterki, podsmazamy na patelni w niewielkiej ilosci tłuszczu.cebule kroimy rowniez w pol-plastry i dodajemy do kielbasy, smazymy az sie zeszkli, po czym wrzucamy wszystko do garnka.
papryke kroimy w paseczki, pomidory w kostke i dodajemy do garka z kielbasa i cebula.dodajemy kostke warzywna i zalewamy woda (tyle wody aby zakrywała składniki okolo 2 cm. nad nimi)dusimy na malym ogniu okolo 20 minut, aby wazywa zmiekły ale sie nie rozpadly.
koncentrat mieszamy z ziołami i maka. dodajemy do garnka i mieszamy, zagotowujemy. potrawa powinna miec konsystencje gestego sosu lub gulaszu.jesli jest za rzadka to dosypujemy odrobine maki, jesli za gesta to poprostu dolewamy wody.