Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie z kurczaka podany w ciekawej kompozycji smakowej.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 65
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 215
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4214
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 65
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 215
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4214
Składniki
Piersi z kurczaka umyć, oczyścić, doprawić solą, pieprzem, suszonym tymiankiem, następnie skropić oliwą z oliwek,
Włożyć piersi do lodówki na 30 min aby się zamarynowały.
Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu i tak ugotowaną połączyć ze skórką cytrynową.
Zamarynowaną pierś z kurczaka lekko naciąć i zrobić w środku kieszeń, dodać 30 g pasztetu cielęcego i dokładnie zacisnąć by pasztet nie wypadł, usmażyć na złoty kolor z obu stron i włożyć do piekarnika na 15 min na 175 stopni,
Po wyjęciu z piekarnika piersi odstawić na około 3 minuty, aby odpoczęły.
Pomidory pokroić w kostkę, czosnek obrać i pokroić w plastry, dodać pokrojone rzodkiewki, trochę soku z cytryny i szparagi przecięte na pół, doprawić solą, pieprzem i oliwą.