Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet gyrosowy"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 825
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Piersi z kurczaka umyj, pokrój w dużą kostkę. Umyj i pokrój wątróbkę. Obierz i pokrój cebulę oraz czosnek, bułkę zalej mlekiem i odstaw, by namiękła.
Rozgrzej olej i podsmaż razem mięso oraz wątróbkę. Dodaj cebulę oraz czosnek i smaż chwilę razem. Wsyp majeranek, przyprawę gyros, wymieszaj. Ostudź i zmiel w maszynce razem z namoczoną bułką. Białka ubij na sztywno. Do masy mięsnej wlej żółtka, dodaj białka, wymieszaj. Przypraw solą, pieprzem, odrobiną maggi.
Formę keksówkę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Włóż masę. Piecz 40 minut w temperaturze 170°C.
Porcje 7 90 min Cena 0,80 zł Kalorie 380 kcalŹródło: Takie jest życie