Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet selerowy"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16816
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 95
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 833
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23647
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16816
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 95
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 833
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23647
Składniki
Obierz selery oraz cebulę. Oba zetrzyj na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. W rondelku rozpuść margarynę, przełóż warzywa i duś 5 minut. Odstaw, by ostygły. Zmiksuj.
Wbij żółtka, wsyp otręby. Białka ubij na sztywno, połącz z masą. Przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową.
Formę posmaruj tłuszczem, posyp otrębami. Włóż masę warzywną, udekoruj orzechami. Piecz 60 minut w temperaturze 160°C.
Porcje 6 Przygot. 90 min Cena 0,60 zł Kalorie 290 kcalŹródło: Takie jest życie