Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet selerowy"
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24788
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 78
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24788
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 78
Składniki
Obierz selery oraz cebulę. Oba zetrzyj na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. W rondelku rozpuść margarynę, przełóż warzywa i duś 5 minut. Odstaw, by ostygły. Zmiksuj.
Wbij żółtka, wsyp otręby. Białka ubij na sztywno, połącz z masą. Przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową.
Formę posmaruj tłuszczem, posyp otrębami. Włóż masę warzywną, udekoruj orzechami. Piecz 60 minut w temperaturze 160°C.
Porcje 6 Przygot. 90 min Cena 0,60 zł Kalorie 290 kcalŹródło: Takie jest życie