Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet wiejski otulony kruchym ciastem"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 963
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13573
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 963
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13573
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Schładzaj je 30 minut. Kajzerkę namocz, odciśnij. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Szynkę pokrój w kostkę. Wymieszaj z mięsem indyka i karkówką. Dodaj cebulę, bułkę i 3 jajka. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Wyrób.
Okrągłą formę posmaruj masłem. Spód i brzegi wylep 2/3 schłodzonego ciasta. Nałóż masę. Resztę ciasta rozwałkuj. Wierzch pasztetu przykryj plackiem. Zlep, formując ozdobny brzeg. Posmaruj ostatnim jajkiem. Piecz ok. 2 godz. w 180 st. Wystudź i zamroź.Źródło: Tina