Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha!!!! Wcale nie gorszy od pasztetów z mięsa. Opisane składniki to porcja na 3 keksówki pasztetu. Dosyć dużo.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 102
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 102
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Składniki
Kaszę jaglaną najpierw zalać wrzątkiem, zlać tę wodę, wlać zimnej wody na 2 cm ponad poziom kaszy i gotować 10-15 min. Potem zostawić na kolejne 10-15, żeby naciągnęła resztką wody.
Pory pokroić w plasterki i UDUSIĆ na patelni. Nie mogą zbrązowieć, muszą być szkliste!
Do przestudzonej kaszy dodać podduszone pory i pozostałe składniki. Zblendować, doprawić do smaku. Zamiast soli używamy sosu sojowego!!!!
Przelać do foremek i piec w temperaturze 200C około 40-50 min. SMACZNEGO!