Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha!!!! Wcale nie gorszy od pasztetów z mięsa. Opisane składniki to porcja na 3 keksówki pasztetu. Dosyć dużo.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 488
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1122
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4466
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 488
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1122
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4466
Składniki
Kaszę jaglaną najpierw zalać wrzątkiem, zlać tę wodę, wlać zimnej wody na 2 cm ponad poziom kaszy i gotować 10-15 min. Potem zostawić na kolejne 10-15, żeby naciągnęła resztką wody.
Pory pokroić w plasterki i UDUSIĆ na patelni. Nie mogą zbrązowieć, muszą być szkliste!
Do przestudzonej kaszy dodać podduszone pory i pozostałe składniki. Zblendować, doprawić do smaku. Zamiast soli używamy sosu sojowego!!!!
Przelać do foremek i piec w temperaturze 200C około 40-50 min. SMACZNEGO!