Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z cielęciny"
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2781
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 52
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 80
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2781
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 52
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 80
Składniki
Cielęcinę, podgardle, warzywa, grzybki, przyprawy zalej wodą, gotuj na małym ogniu. Po koniec włóż słoninę i gotuj jeszcze 30 minut. Posól. Wyjmij i obierz mięso. Pokrój i sparz wrzątkiem wątrobę.
Mięso, warzywa i bułkę zmiel. Wbij jajka, przypraw, wymieszaj. Formę keksówkę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Na dnie ułóż plasterki słoniny, włóż połowę masy, kawałki papryki, nakryj masą. Piecz godzinę w temp. 150°C.
Czas: około 4 godzinyŹródło: Dobry Tydzień