Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z cukinii"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28387
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28387
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Marchewkę i cukinię umyj, obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Z cukinii odciśnij sok. Na tarce – na małych oczkach – zetrzyj także 1 cebulę oraz ser żółty. Do startych warzyw dodaj 3 żółtka, olej, bułkę tartą i wszystko wymieszaj.
białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z warzywami. Dopraw przyprawą do wieprzowiny, solą i pieprzem. Do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą przełóż masę pasztetową. Pieczemy ok. 60 min w temperaturze 200oC, aż wierzch zbrązowieje.Źródło: Świat i Ludzie