Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny pasztet warzywny.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
Soczewicę i kaszę ugotować w osolonej wodzie do miękkości w osobnych garnkach. Odcedzić i odstawić do ostudzenia.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy z posiekanym czosnkiem na odrobinie oleju. Marchew i pietruszkę ścieramy na grubych oczkach tarki i dodajemy na patelnię. Smażymy kilka minut.
Soczewicę, kaszę i siemię lniane mielimy w blenderze lub maszynce do mięsa na gładką masę. Mieszamy razem z warzywami i doprawiamy do smaku.
Wyrabiamy ręką, aż składniki dobrze się wymieszają. Całość przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Pieczemy około 60 minut. Po wyjęciu pasztet powinien być dość luźny. Po przestygnięciu nabierze odpowiedniej konsystencji.