Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny pasztet warzywny.
Soczewicę i kaszę ugotować w osolonej wodzie do miękkości w osobnych garnkach. Odcedzić i odstawić do ostudzenia.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy z posiekanym czosnkiem na odrobinie oleju. Marchew i pietruszkę ścieramy na grubych oczkach tarki i dodajemy na patelnię. Smażymy kilka minut.
Soczewicę, kaszę i siemię lniane mielimy w blenderze lub maszynce do mięsa na gładką masę. Mieszamy razem z warzywami i doprawiamy do smaku.
Wyrabiamy ręką, aż składniki dobrze się wymieszają. Całość przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Pieczemy około 60 minut. Po wyjęciu pasztet powinien być dość luźny. Po przestygnięciu nabierze odpowiedniej konsystencji.
Pasztet ten składa się z warzyw, głównie strączkowych. Smaczny i zdrowy.
Odsłon: 1508
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 124
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 127
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 124
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 127
Składniki
Soczewicę i kaszę ugotować w osolonej wodzie do miękkości w osobnych garnkach. Odcedzić i odstawić do ostudzenia.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy z posiekanym czosnkiem na odrobinie oleju. Marchew i pietruszkę ścieramy na grubych oczkach tarki i dodajemy na patelnię. Smażymy kilka minut.
Soczewicę, kaszę i siemię lniane mielimy w blenderze lub maszynce do mięsa na gładką masę. Mieszamy razem z warzywami i doprawiamy do smaku.
Wyrabiamy ręką, aż składniki dobrze się wymieszają. Całość przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Pieczemy około 60 minut. Po wyjęciu pasztet powinien być dość luźny. Po przestygnięciu nabierze odpowiedniej konsystencji.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1678
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2363