Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny pasztet warzywny.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2112
Sałatka z szynką i selerem, bez ziemniaków. Lekka oryginalna sałatka z jarzyn...
Odsłon: 102
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 653
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 735
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2112
Sałatka z szynką i selerem, bez ziemniaków. Lekka oryginalna sałatka z jarzyn...
Odsłon: 102
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 653
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 735
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 37
Składniki
Soczewicę i kaszę ugotować w osolonej wodzie do miękkości w osobnych garnkach. Odcedzić i odstawić do ostudzenia.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy z posiekanym czosnkiem na odrobinie oleju. Marchew i pietruszkę ścieramy na grubych oczkach tarki i dodajemy na patelnię. Smażymy kilka minut.
Soczewicę, kaszę i siemię lniane mielimy w blenderze lub maszynce do mięsa na gładką masę. Mieszamy razem z warzywami i doprawiamy do smaku.
Wyrabiamy ręką, aż składniki dobrze się wymieszają. Całość przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Pieczemy około 60 minut. Po wyjęciu pasztet powinien być dość luźny. Po przestygnięciu nabierze odpowiedniej konsystencji.