Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny pasztet warzywny.
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 87
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 746
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4371
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 87
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 746
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4371
Składniki
Soczewicę i kaszę ugotować w osolonej wodzie do miękkości w osobnych garnkach. Odcedzić i odstawić do ostudzenia.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy z posiekanym czosnkiem na odrobinie oleju. Marchew i pietruszkę ścieramy na grubych oczkach tarki i dodajemy na patelnię. Smażymy kilka minut.
Soczewicę, kaszę i siemię lniane mielimy w blenderze lub maszynce do mięsa na gładką masę. Mieszamy razem z warzywami i doprawiamy do smaku.
Wyrabiamy ręką, aż składniki dobrze się wymieszają. Całość przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Pieczemy około 60 minut. Po wyjęciu pasztet powinien być dość luźny. Po przestygnięciu nabierze odpowiedniej konsystencji.