Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z drobiu w galaretce"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 147
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 156
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 114
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 147
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 156
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 114
Składniki
Włoszczyznę, mięso, cebulę zalej wodą, dodaj przyprawy. Gotuj, aż mięso będzie miękkie. Ostudź, przecedź, obierz mięso. Wątróbki podsmaż na maśle, zmiel trzykrotnie razem z mięsem i odciśniętą bułką.
Dodaj żółtka, ubite białka, przypraw. Formę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą, włóż masę. Piecz godzinę w temperaturze 170° C. Wyjmij, ostudź.
Żurawinę z odrobiną wody gotuj 10 minut, zmiksuj, w masie rozpuść żelatynę. Przypraw. Dodaj rosół. Trochę galarety wlej na dno formy. Kiedy zastygnie, połóż pasztet. Resztą oblej boki i wierzch. Odstaw, by stężała.Źródło: Dobry Tydzień