Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z drobiu w galaretce"
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 61
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 33
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 62
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 354
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2572
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 61
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 33
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 62
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 354
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2572
Składniki
Włoszczyznę, mięso, cebulę zalej wodą, dodaj przyprawy. Gotuj, aż mięso będzie miękkie. Ostudź, przecedź, obierz mięso. Wątróbki podsmaż na maśle, zmiel trzykrotnie razem z mięsem i odciśniętą bułką.
Dodaj żółtka, ubite białka, przypraw. Formę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą, włóż masę. Piecz godzinę w temperaturze 170° C. Wyjmij, ostudź.
Żurawinę z odrobiną wody gotuj 10 minut, zmiksuj, w masie rozpuść żelatynę. Przypraw. Dodaj rosół. Trochę galarety wlej na dno formy. Kiedy zastygnie, połóż pasztet. Resztą oblej boki i wierzch. Odstaw, by stężała.Źródło: Dobry Tydzień