Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachęcam do wypróbowania przepisu, bo to, co wyszło, jest tak pyszne, że nie sposób tego opisać ???? Pasztet jest wegański, ale mięsożercy przynajmniej raz w życiu powinni spróbować przygotować pasztet z fasoli a zaręczam, że częściej będą wracać do niego, niż do zwykłego pasztetu mięsnego. Przygotowany przez mnie pasztet świetnie się smaruje, jest bardzo dobrze przyprawiony, aromatyczny i wpisuje się w dietę zimową.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112799
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 102
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 229
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 356
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 640
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112799
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 102
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 229
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 356
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 640
Składniki
Cebulę kroimy w pióra, podsmażamy na oleju rzepakowym z przyprawami: ziele angielskie, liść laurowy, jałowiec. Fasolę odsączamy z zalewy lub odcedzamy z gotowania, przekładamy do miski, blendujemy z podsmażoną cebulą (przyprawy wyjmujemy przed blendowaniem), tahini, płatkami owsianymi i przyprawami (pieprz ziołowy, papryka wędzona, ostra, majeranek, cząber, sól). Po zblendowaniu dodajemy żurawinę, mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy do foremki, układamy na wierzchu oliwki (u mnie akurat na połówce pasztetu), pieczemy ok. 30 minut w 200st. Zostawiamy do ostygnięcia. Smacznego