Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachęcam do wypróbowania przepisu, bo to, co wyszło, jest tak pyszne, że nie sposób tego opisać ???? Pasztet jest wegański, ale mięsożercy przynajmniej raz w życiu powinni spróbować przygotować pasztet z fasoli a zaręczam, że częściej będą wracać do niego, niż do zwykłego pasztetu mięsnego. Przygotowany przez mnie pasztet świetnie się smaruje, jest bardzo dobrze przyprawiony, aromatyczny i wpisuje się w dietę zimową.
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 134
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2685
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 284
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2636
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 134
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2685
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 284
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2636
Składniki
Cebulę kroimy w pióra, podsmażamy na oleju rzepakowym z przyprawami: ziele angielskie, liść laurowy, jałowiec. Fasolę odsączamy z zalewy lub odcedzamy z gotowania, przekładamy do miski, blendujemy z podsmażoną cebulą (przyprawy wyjmujemy przed blendowaniem), tahini, płatkami owsianymi i przyprawami (pieprz ziołowy, papryka wędzona, ostra, majeranek, cząber, sól). Po zblendowaniu dodajemy żurawinę, mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy do foremki, układamy na wierzchu oliwki (u mnie akurat na połówce pasztetu), pieczemy ok. 30 minut w 200st. Zostawiamy do ostygnięcia. Smacznego