Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z kaczki"
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 670
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 670
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Składniki
Mięso zmiel dwukrotnie razem z wątróbkami. Dodaj żółtka jajek, masło, śmietanę oraz część warzyw. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj.
Pasztet wyłóż do formy wysmarowanej tłuszczem. Całość włóż do kąpieli wodnej i piecz 80 minut w temperaturze 120° C. Na 10 minut przed końcem posyp wierzch resztą pokrojonych warzyw.Źródło: Na żywo