Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z pomidorami"
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3566
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14934
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3566
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14934
Składniki
Mieszane mięsa i boczek pokrój, zalej wrzącą wodą i ugotuj do miękkości z dodatkiem kilku ziaren pieprzu i ziela angielskiego, 2 liści laurowych oraz oczyszczonej włoszczyzny i cebul. Wyjmij, przestudź.
Do wywaru włóż wątróbkę, gotuj 10 minut. Wyjmij. W wywarze namocz kajzerki, odciśnij. Wszystkie mięsa zmiel dwukrotnie razem z kajzerkami. Dodaj żółtka i kilka posiekanych pomidorów. Dopraw solą, pieprzem, gałką, imbirem i tymiankiem. Połącz z pianą z białek.
Piekarnik nagrzej do temp. 200 st. Masę przełóż do podłużnej wyłożonej pergaminem formy, napełniając ją do 2/3 wysokości. Piecz około 40 minut.
12 porcji, czas ok. 90 min; porcja – 490 kcal, cena 2,90 złŹródło: Świat kobiety