Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z selera"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Porcje 6 90 min Cena 1,20 zł Kalorie 270 kcal
Obierz selery i cebule, zetrzyj na tarce jarzynowej o małych oczkach. Rozpuść margarynę i duś warzywa 5 minut. Kiedy ostygną, wsyp otręby, wlej żółtka i zmiksuj. Przypraw masę.
Ubij białka na sztywno, wymieszaj. Włóż masę do formy, posyp orzechami. Piecz ok. godziny w temp. 160°C.
Przepis przysłała Irena Wolniewicz z Żyrardowa</strong>Źródło: Takie jest życie