Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z suszoną żurawiną"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 30
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2715
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 105
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 93
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 30
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2715
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 105
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 93
Składniki
Mięsa zalej wodą, zagotuj i wrzuć włoszczyznę, grzyby, ziele i liść laurowy. Gotuj przez 3 godziny. Mięso wyjmij, ostudź i pokrój na małe kawałki. W wywarze namocz kajzerkę i odciśnij. Cebulę pokrój i podsmaż. Dodaj wątróbkę i smaż 5 minut.
Mięso z bułką, grzybami, wątróbką i cebulą zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Masę połącz z jajkami. Przypraw solą, gałką, tymiankiem, majerankiem i pieprzem. Wrzuć żurawinę. Formę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż do niej masę. Piecz przez godzinę w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C.Źródło: Na żywo