Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń ze schabu"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 552
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 670
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 173
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 552
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 670
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 173
Składniki
Schab włóż do garnka, zalej wodą. Dodaj listek laurowy i ziarenka pieprzu. Doprowadź do wrzenia i gotuj 45 min. Wyjmij, osusz i ostudź. Ciasto chlebowe przygotuj wg przepisu na opakowaniu i odstaw na 30 min.
Ciasto zagnieć ponownie, rozwałkuj i zawiń w nie schab. Pieczeń ułóż na blasze z pergaminem. Posyp słodką papryką i suszoną natką pietruszki. Odstaw na 10 min, później piecz 35 min w 200 st. C. Przygotuj sos. Jajko ugotuj na twardo.
Obierz i posiekaj. Korniszony pokrój w kosteczkę. Jajka i ogórki wymieszaj z majonezem. Sos dopraw solą oraz pieprzem. Gotowe danie udekoruj natką.
Czas przygotowania: 120 min 440 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień