Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczony schab nadziewany jabłkami"
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 690
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 92
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 690
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 92
Składniki
Schab umyj i osusz. Następnie natrzyj majerankiem, pieprzem i czosnkiem, roztartym ze sporą ilością soli. Mięso naszpikuj kilkoma goździkami. Przykryj i odstaw w chłodne miejsce.
Jabłka umyj, przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w półplasterki. Z cytryny otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Cząstki jabłek skrop sokiem cytrynowym, aby nie ściemniały.
Mięso włóż do brytfanny, na wierzch połóż łyżkę masła. Przykryj i piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C, przez godzinę. Co jakiś czas podlewaj niewielką ilością wody.
Mięso wyjmij, lekko ostudź, pokrój w wachlarz. Między plastry włóż jabłka. Obłóż resztą masła i wstaw do piekarnika. Piecz jeszcze 30 minut, polewając wytwarzającym się sosem. Roladę podawaj z brokułami polanymi sosem serowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo