Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczony schab z ostrym sosem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2795
Składniki
12 porcji • : 20 min • pieczenie: 90 min • 360 kcal/porcja • 5 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Mięso skrop oliwą i natrzyj solą. Ułóż je w naczyniu do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz 20 minut.
Zredukuj temperaturę do 180 st. C i piecz mięso jeszcze 70 minut (wierzch powinien być złocisty i chrupiący). Następnie przykryj i zostaw w wyłączonym piekarniku na 15 minut, aby doszło.
Obierz jabłka i pokrój na kawałki. Wymieszaj w rondlu wszystkie sosu jabłkowego. Zagotuj je, następnie zmniejsz ogień i gotuj 10 minut, aż jabłka się rozgotują. Jeśli zostają większe kawałki, rozgnieć je widelcem.
Podaj schab pokrojony w plasterki, a sos w miseczce obok.Źródło: Olivia