Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-01-2021
Wegetariański pasztet z dodatkiem pikantnej pasty paprykowej
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2142
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17969
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1983
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2142
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17969
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1983
Składniki
Soczewicę opłukać, wsypać do garnka, zalać wodą, ugotować do miękkości. Odcedzić i wystudzić.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć razem na oliwie.
Wystudzoną soczewicę wrzucić do pojemnika blendera, dodać jajka i pastę paprykową, dokładnie zmiksować. Dodać podsmażoną cebulę i tartą bułkę, doprawić solą i pieprzem.
Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej masę. Piec przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Zostawić do ostygnięcia.