Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na schab dojrzewający „starzony”"
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43205
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1602
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 442
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 3057
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie spraw...
Odsłon: 216
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43205
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1602
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 442
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 3057
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie spraw...
Odsłon: 216
Składniki
30 min • Porcja 190 kcal • Koszt porcji 1,60 zł • Przepis na 14-16 porcji
Czosnek tnę w plasterki, mieszam z ziołami prowansalskimi, majerankiem, solą, pieprzem czarnym i ziołowym, cukrem, solą peklową.
Tą mieszanką nacieram mięso. Resztę mieszanki rozkładam na kawałku folii aluminiowej, kładę na tym schab i szczelnie go owijam – najpierw składam dłuższe brzegi folii, następnie krótsze. Zawijam schab w 2 worki foliowe i wkładam na 11 dni do zamrażarki.
Zeskrobuję z mięsa przyprawy. Schab owijam sznurkiem, wieszam w ciepłym miejscu na ok. 4 dni, by mięso obsychało.
Marta Sztabińska z GrajewaŹródło: Kobieta i życie