Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na schab dojrzewający „starzony”"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1500
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1385
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 281
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1500
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1385
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 281
Składniki
30 min • Porcja 190 kcal • Koszt porcji 1,60 zł • Przepis na 14-16 porcji
Czosnek tnę w plasterki, mieszam z ziołami prowansalskimi, majerankiem, solą, pieprzem czarnym i ziołowym, cukrem, solą peklową.
Tą mieszanką nacieram mięso. Resztę mieszanki rozkładam na kawałku folii aluminiowej, kładę na tym schab i szczelnie go owijam – najpierw składam dłuższe brzegi folii, następnie krótsze. Zawijam schab w 2 worki foliowe i wkładam na 11 dni do zamrażarki.
Zeskrobuję z mięsa przyprawy. Schab owijam sznurkiem, wieszam w ciepłym miejscu na ok. 4 dni, by mięso obsychało.
Marta Sztabińska z GrajewaŹródło: Kobieta i życie