Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na schab dojrzewający „starzony”"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 332
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 332
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
30 min • Porcja 190 kcal • Koszt porcji 1,60 zł • Przepis na 14-16 porcji
Czosnek tnę w plasterki, mieszam z ziołami prowansalskimi, majerankiem, solą, pieprzem czarnym i ziołowym, cukrem, solą peklową.
Tą mieszanką nacieram mięso. Resztę mieszanki rozkładam na kawałku folii aluminiowej, kładę na tym schab i szczelnie go owijam – najpierw składam dłuższe brzegi folii, następnie krótsze. Zawijam schab w 2 worki foliowe i wkładam na 11 dni do zamrażarki.
Zeskrobuję z mięsa przyprawy. Schab owijam sznurkiem, wieszam w ciepłym miejscu na ok. 4 dni, by mięso obsychało.
Marta Sztabińska z GrajewaŹródło: Kobieta i życie