Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszny i zdrowy pasztet z cukinii"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7975
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 264
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 97
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2156
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 663
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7975
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 264
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 97
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2156
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 663
Składniki
Cukinię, marchew i cebulę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Z cukini odciskamy nadmiar wody. Warzywa mieszamy z olejem, bułką tartą, żółtkami, serem i przyprawami.
Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy z masą na pasztet. Przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy ok. 60 min w temp. 200o C.
<strong>Przepis nadesłała Aleksandra Zarembska z Torunia</strong>Źródło: Świat i Ludzie