Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszny i zdrowy pasztet z cukinii"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 348
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 176
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 348
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 176
Składniki
Cukinię, marchew i cebulę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Z cukini odciskamy nadmiar wody. Warzywa mieszamy z olejem, bułką tartą, żółtkami, serem i przyprawami.
Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy z masą na pasztet. Przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy ok. 60 min w temp. 200o C.
<strong>Przepis nadesłała Aleksandra Zarembska z Torunia</strong>Źródło: Świat i Ludzie