Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 271
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 246
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 49
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 271
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 246
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 49
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 57
Składniki
Schab opłucz, osusz, potnij w kosteczkę. Marchewki obierz, umyj, pokrój w cienkie słupki albo zetrzyj na tarce o dużych otworach. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle. Następnie dodaj mięso.
Zrumień je, mieszając. Wsyp ryż. Smaż dalej, a kiedy ziarenka ryżu staną się szkliste, całość zalej winem oraz bulionem. Zmniejsz płomień. Duś pod przykryciem ok. 25 minut.
Marchewkę dodaj do pozostałych składników około 10 minut przed końcem duszenia. Risotto przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Pomidory umyj, potnij na cząstki.
Gotowe danie przełóż do miseczek. Na wierzchu każdej porcji połóż po 2-3 cząstki pomidorów.
Udekoruj listkami bazylii.Źródło: Naj