Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i lubiana rolada na zimno
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 237
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 237
Składniki
Piekarnik rozgrzej do temperatury 220 °C.
Schab rozkrój na prostokąt, lekko rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawą ziarenka smaku, pieprzem i majerankiem. Kiełbaski obierz z osłonki i pokrój w poprzek w cienkie plastry, rozłóż na mięsie, posmaruj musztardą i zroluj. Obwiąż nicią. Oprósz papryką i przyprawą ziarenka smaku. Przełóż do naczynia do zapiekania, skrop olejem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut. Następnie zmniejszyć temp do 180°C i piecz jeszcze przez 75 minut. Podawaj na zimno z sosem chrzanowym lub innym ulubionym.