Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada schabowa nadziewana mięsem mielonym"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 722
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31358
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 722
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31358
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Składniki
Schab oczyszczam z białych włókien, myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Rozcinam wzdłuż tak, by powstał szeroki płat mięsa. Mięso lekko rozbijam z jednej strony (wewnętrzna strona rolady). Z dwóch stron mięso doprawiam solą i pieprzem, a wewnętrzną stronę rolady posypuję tymiankiem.
Do mięsa mielonego wbijam jajko, dodaję przeciśnięty czosnek i pozostałe przyprawy. Wyrabiam masę, rozsmarowuję ją na schabie, pozostawiając po bokach około 2 cm wolnego miejsca. Zwijam roladę i obwiązuję sznurkiem. Wkładam do rękawa do pieczenia, wlewam bulion i szczelnie zawiązuję. Piekę 60 min w 180 st. Rozcinam rękaw i piekę jeszcze 20 min.
ok. 100 min
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Tina