Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada schabowa nadziewana mięsem mielonym"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28657
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28657
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Schab oczyszczam z białych włókien, myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Rozcinam wzdłuż tak, by powstał szeroki płat mięsa. Mięso lekko rozbijam z jednej strony (wewnętrzna strona rolady). Z dwóch stron mięso doprawiam solą i pieprzem, a wewnętrzną stronę rolady posypuję tymiankiem.
Do mięsa mielonego wbijam jajko, dodaję przeciśnięty czosnek i pozostałe przyprawy. Wyrabiam masę, rozsmarowuję ją na schabie, pozostawiając po bokach około 2 cm wolnego miejsca. Zwijam roladę i obwiązuję sznurkiem. Wkładam do rękawa do pieczenia, wlewam bulion i szczelnie zawiązuję. Piekę 60 min w 180 st. Rozcinam rękaw i piekę jeszcze 20 min.
ok. 100 min
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Tina