Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki schabowe owinięte boczkiem"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 998
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5114
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 998
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5114
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Suszone śliwki i morele opłucz, namocz przez 15 minut w ciepłej wodzie. Mięso umyj, osusz i rozbij na dość cienkie plastry. Posyp je solą i pieprzem z obu stron. Przykryj, odstaw na pół godziny w chłodne miejsce.
Śliwki i morele osącz, pokrój w paski. Brzoskwinie, jeżeli używasz świeżych, obierz ze skórki, pokrój na cząstki. (Brzoskwinie z puszki osącz z zalewy). Na plastrach mięsa ułóż porcje owoców. Zwiń roladki. Każdą owiń boczkiem i ściśle obwiąż nicią kuchenną, żeby się nie rozpadła.
Na patelni rozgrzej olej, obsmaż roladki na złoty kolor. Podlej mniej więcej 1,5 szklanki wrzątku i duś do miękkości. Przełóż roladki na talerz. Zdejmij nici. Mąkę rozprowadź w pół szklanki wody. Dolej do sosu na patelni, zagotuj, stale mieszając. Ewentualnie dopraw. Kiedy sos będzie gotowy, włóż do niego roladki, kilka minut trzymaj na małym ogniu.Źródło: Chwila dla Ciebie