Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki schabowe owinięte boczkiem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
Składniki
Suszone śliwki i morele opłucz, namocz przez 15 minut w ciepłej wodzie. Mięso umyj, osusz i rozbij na dość cienkie plastry. Posyp je solą i pieprzem z obu stron. Przykryj, odstaw na pół godziny w chłodne miejsce.
Śliwki i morele osącz, pokrój w paski. Brzoskwinie, jeżeli używasz świeżych, obierz ze skórki, pokrój na cząstki. (Brzoskwinie z puszki osącz z zalewy). Na plastrach mięsa ułóż porcje owoców. Zwiń roladki. Każdą owiń boczkiem i ściśle obwiąż nicią kuchenną, żeby się nie rozpadła.
Na patelni rozgrzej olej, obsmaż roladki na złoty kolor. Podlej mniej więcej 1,5 szklanki wrzątku i duś do miękkości. Przełóż roladki na talerz. Zdejmij nici. Mąkę rozprowadź w pół szklanki wody. Dolej do sosu na patelni, zagotuj, stale mieszając. Ewentualnie dopraw. Kiedy sos będzie gotowy, włóż do niego roladki, kilka minut trzymaj na małym ogniu.Źródło: Chwila dla Ciebie