Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na deser bez pieczenia. Przepis dostałam od koleżanki już wiele lat temu. Cieszy się dużą popularnością w mojej rodzinie. Moje córki je kochają.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 57
Składniki
Zmoczonymi w wodzie ściereczkami obłożyć dwa płaty wafli, żeby można je zwinąć.
Resztę płatów wafli pokruszyć. Przełożyć do miski, dodać pokruszone herbatniki.
Margarynę, cukier i kakao rozpuścić w rondelku.
Dodać pokruszone wafle i herbatniki.
W międzyczasie rozpuścić galaretkę w pół szklanki wrzącej wody. Gorącą galaretkę wlać do rondelka ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia. Dodać bakalie i wymieszać.
Pierwszy nawilżony płat wafli posmarować gorącą masą. Położyć drugi płat, wyłożyć i rozsmarować resztę masy.
Wzdłuż brzegu ułożyć obrane ze skórki banany. Zwinąć jak roladę. Wstawić do lodówki i schłodzić. Smacznego :)