Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab duszony w sosie pieczarkowym"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 116
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 116
Składniki
Umyty schab pokrój w plastry, rozbij dość cienko i posól. Zanurz je w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej, po czym usmaż na oleju.
Pieczarki umyj, przekrój na połówki i podduś na maśle.
Przecier pomidorowy dopraw solą, pieprzem, cukrem, papryką i ziołami prowansalskimi. Tak przygotowany sos wlej na patelnię z pieczarkami i podgrzej.
Kotlety schabowe włóż do naczynia żaroodpornego i zalej sosem z pieczarkami.
Piecz potrawę 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
<strong>Przepis nadesłał: Filip Tarnowski</strong>Źródło: Kurier TV