Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab faszerowany"
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6368
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5699
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34591
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6368
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5699
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34591
Składniki
Natkę opłucz pod bieżącą wodą, osusz, drobno posiekaj. Ser żółty zetrzyj na tarce o małych oczkach. Orzechy drobno posiekaj. Cukinię umyj, osusz, pokrój w grube talarki. Każdy plaster cukinii posmaruj z obu stron olejem, oprósz solą oraz tymiankiem.
Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój na 6 grubych plastrów. Każdy kotlet natnij głęboko ostrym nożem, by powstały jak największe kieszonki. Mięso oprósz solą, pieprzem i natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Przykryj folią spożywczą i odstaw w chłodne miejsce na minimum 1 godzinę.
Do miski włóż starty żółty ser oraz posiekaną natkę. Dodaj pokrojony w kostkę ser pleśniowy, orzechy, majeranek oraz rozmaryn. Dokładnie wymieszaj. Tak przygotowanym farszem wypełnij kieszonki schabowe i zepnij wykałaczkami.
Na patelni rozgrzej olej. Gdy będzie bardzo gorący, zmniejsz płomień i usmaż kotlety na złocisty kolor, po ok. 15 min z każdej strony. W tym samym czasie na patelni grillowej usmaż cukinię.
<strong> (bez czasu oczekiwania): 45 minut. Porcja: 580 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie