Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna potrawa na rodzinne obiady. Wymaga trochę czasu, ale jego przygotowanie jest proste. Schab faszerowany owocami to gwarancja udanego spotkania rodzinnego. Miej pewność, że nikt nie odejdzie od stołu niezadowolony.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30981
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5112
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30981
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5112
Składniki
Suszone owoce skrop śliwowicą. Odstaw na ok. 20 minut, aby nasiąkły alkoholem. Schab opłucz, osusz. Długim, ostrym nożem wytnij kieszeń. Mięso natrzyj majerankiem, solą, pieprzem. Wstaw na 1 godzinę do lodówki. Napęczniałe owoce dokładnie osącz, zachowaj śliwowicę. Częścią owoców napełnij otwór w mięsie, resztę zachowaj.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Szybko obsmaż pieczeń ze wszystkich stron. Obsmażony schab przełóż do brytfanny. Obłóż pozostałymi owocami. Polej śliwowicą. Piecz 1,5 godziny w temp. w 190 st. Gotową pieczeń podawaj z kluskami śląskimi oraz sosem z pieczenia, możesz go dodatkowo przetrzeć przez gęste sitko.