Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab marynowany w szałwii z sałatą na ciepło"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 231
Polecam.
Odsłon: 266
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 231
Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Kotlety schabowe umyj, osusz. Skórę i znajdującą się pod nią słoninę natnij. Listki szałwii oskub (używaj świeżej szałwii – suszona zgrzyta w zębach), pokrój w cieniutkie paski.
Sześć łyżek oliwy, szałwię i musztardę utrzyj. Posmaruj mięso ze wszystkich stron, wstaw do lodówki na 1-2 godziny (a najlepiej na noc).
Schab smaż na suchej patelni (ponieważ marynował się w oliwie) w nie za wysokiej tem peraturze. Smaż po kilka minut z każdej strony. Mięso zdejmij z patelni, odstaw na 2-3 minuty (w tym czasie soki się w niego wchłoną).
Sałatę przekrój wzdłuż na pół (nie krój na ćwiartki, bo rozpadną się one w czasie smażenia). Przytnij wystające liście. Jajko roztrzep. Płaską stronę sałaty panieruj w jajku i sezamie. Smaż z tej strony na maśle (1-2 min). Odetnij końcówkę. Kotlety i sałatkę przypraw na talerzu.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 2, cena za porcję 4,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie