Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab nadziewany pieczarkami"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Schab kroję w plastry i lekko rozbijam. Oprószam solą, pieprzem i majerankiem. Wstawiam na minimum godzinę do lodówki.
Drobno pokrojone pieczarki podsmażam na gęsim smalcu. Dodaję posiekaną cebulę, imbir, sól. Starannie mieszam.
Nakładam porcje farszu na plastry schabu i zwijam go ciasno w roladki. Obtaczam w roztrzepanych jajkach oraz bułce tartej i smażę na gęsim smalcu ze wszystkich stron na złoty kolor. Podaję na gorąco.Źródło: Kobieta i życie