Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na aromatyczny, smakowity i delikatny schab pieczony. Idealny na ciepło do obiadu oraz na zimno np. do kanapek.
Na początku przygotowujemy marynatę:
Do miseczki wlewamy olej rzepakowy, słodki sos sojowy oraz miód i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz zioła prowansalskie, pieprz i sól do smaku - ponownie mieszamy. Tak powstałą marynatą nacieramy schab i zostawiamy w lodówce na około 12 godzin (najlepiej zostawić go na noc).
Schab układamy w naczyniu żaroodpornym i podlewamy go delikatnie bulionem. Do bulionu możemy włożyć także kawałki cebuli i czerwonej papryki - wtedy mięso nabierze jeszcze lepszego aromatu, wyrazistości i soczystości. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 15 minut.
Po tym czasie odkrywamy naczynie, zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy przez 40 minut, od czasu do czasu podlewając wierzch mięsa bulionem.
Następnie ponownie zmniejszamy temperaturę - do 160 stopni C i pieczemy jeszcze około 20 minut.
Schab idealnie smakuje na ciepło oraz na zimno.
Życzę smacznego! :)
Dziś na obiad zaserwowałam swojego kurczaka brojler, piekłam go w piekarniku....
Odsłon: 1774
Aromatyczna, smażona rybka - zdrowa i jednocześnie smaczna. W panierce z mąki...
Odsłon: 26
Kompozycja smakowa idealnie podkreśla subtelny smak karczochów.
Odsłon: 24
Aromatyczna, smażona rybka - zdrowa i jednocześnie smaczna. W panierce z mąki...
Odsłon: 26
Kompozycja smakowa idealnie podkreśla subtelny smak karczochów.
Odsłon: 24
Składniki
Na początku przygotowujemy marynatę: Do miseczki wlewamy olej rzepakowy, słodki sos sojowy oraz miód i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz zioła prowansalskie, pieprz i sól do smaku - ponownie mieszamy. Tak powstałą marynatą nacieramy schab i zostawiamy w lodówce na około 12 godzin (najlepiej zostawić go na noc).
Schab układamy w naczyniu żaroodpornym i podlewamy go delikatnie bulionem. Do bulionu możemy włożyć także kawałki cebuli i czerwonej papryki - wtedy mięso nabierze jeszcze lepszego aromatu, wyrazistości i soczystości. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 15 minut. Po tym czasie odkrywamy naczynie, zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy przez 40 minut, od czasu do czasu podlewając wierzch mięsa bulionem. Następnie ponownie zmniejszamy temperaturę - do 160 stopni C i pieczemy jeszcze około 20 minut. Schab idealnie smakuje na ciepło oraz na zimno. Życzę smacznego! :)
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2443
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2371