Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny jako cieple danie obiadowe oraz zimne mieso na kanapki.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 193
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4432
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12039
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6845
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5622
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 193
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4432
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12039
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6845
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5622
Składniki
Schab myjemy osuszamy recznikiem papierowym i nacieramy sola i pieprzem.
Do miseczki siekamy 6 sliwek , 5 zabkow czosnku i galazke rozmarynu.Wszystko przyprawiamy sola i pieprzem.
W miesie robimy dziure dlugim nozem i ciasno nadziewamy farszem.Pod sznurek wkladamy galazke rozmarynu.
Na patelni rozgrzewamy 2 lyzki oliwy i obsmazamy mieso z kazdej strony.
Dzieki temu mieso nie wyschnie podczas pieczenia.
Ja pieke swoje mieso w rondlu.Lesli ktos chce miec pewnosc ,ze mieso nie wysuszy sie podczas pieczenia moze wlozyc je do rekawa do pieczenia.Po obsmazeniu miesa wkladamy je do rondla.Patelni nie myjemy dolewamy oliwe wrzucamy pozostaly czosnek ,kruszymy lisc laurowu i delikatnie podsmazamy.Tak przygotowana oliwa polewamy mieso. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Przykrywamy rondel i zaczynamy pieczenie. Po okolo 20min wyciagamy mieso z piekarnika podlewamy woda i dorzycamy pozostale sliwki i reszte farszu jesli nie zuzylismy calego.Pieczemy kolejne 50min.
Po skonczonym pieczeniu wylaczamy piekarnik i zostawiamy mieso jakies 20min zanim zaczniemy je kroic. Zycze SMACZNEGO :)