Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab pod pierzynką"
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3570
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14934
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3570
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14934
Składniki
Schab umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Wąskim, długim nożem zrób głębokie nacięcia. Napełnij je połową posiekanych ziół i obranymi ząbkami czosnku.
Obraną cebulę grubo posiekaj, rozłóż na dnie brytfanny. Dodaj olej oraz troszkę wody. Na cebuli ułóż schab. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 190 st. około 90 minut. W trakcie pieczenia podlewaj mięso powstającym sosem.
Kromki pieczywa opiecz w tosterze lub zrumień bez tłuszczu. Odkrój skórki. Miąższ pokrusz. Migdały upraż na suchej patelni. Następnie posiekaj je razem z resztą ziół. Dodaj miękkie masło, musztardę i pokruszone pieczywo. Masę starannie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Przygotowaną mieszankę rozsmaruj na schabie na około 20 minut przed końcem pieczenia. Przed podaniem mięso pokrój w plastry.
czas ok. 80 min; porcja – 290 kcal, cena 2,90 złŹródło: Świat kobiety