Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso przykryte warzywną pierzynką z dodatkiem pieczarek zapiekane z sosem
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1317
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1317
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Składniki
1. Jedną cebulę obieramy, kroimy kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach.
3. Dodajemy do cebuli.
4. Doprawiamy solą oraz pieprzem, paprykę kroimy w paski, dodajemy do warzyw.
5. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.
6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
7. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
8. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
9. Kotlety smarujemy cienko majonezem.
10. Na majonez wykładamy warzywa.
11. Drugą cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
12. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
13. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
14. Gdy pieczarki są już dobre układamy na marchwi.
15. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
16. Posypujemy grzyby.
17. 3 łyżki majonezu mieszamy z 3 łyżkami ketchupu.
18. Sosem przykrywamy ser.
19. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 20. Kotlety gotowe. 21. Smacznego