Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab w duszonej kapuście"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 96
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 96
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Składniki
Ciasto rozmroź. Rozmaryn opłucz, oderwij igiełki, posiekaj je. Czosnek obierz, pokrój w kosteczkę. Skórkę cytrynową wymieszaj z czosnkiem, rozmarynem, ziarenkami kopru oraz solą i pieprzem. Schab umyj, osusz, natrzyj przygotowaną mieszanką przypraw.
Cebulę obierz, zeszklij na maśle. Kapustę oczyść, poszatkuj. Dodaj do cebuli. Podlej bulionem. Duś kilka minut. Pod koniec dodaj posiekany koperek oraz pieprz i sól do smaku. Zlej nadmiar płynu.
Ciasto rozwałkuj. Odetnij kawałek. Na placku rozłóż kapustę. Na tym połóż schab. Owiń go ciastem. Z odłożonego kawałka ciasta wytnij dekoracje. Ułóż je na wierzchu pieczeni. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz przez godzinę w temp. 200 st. Udekoruj np. sałatą.Źródło: Tina