Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab w galarecie"
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 104
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1849
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 234
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6330
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 104
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1849
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 234
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6330
Składniki
Masło utrzyj z tymiankiem i majerankiem, dopraw solą i pieprzem. Zawiń w folię spożywczą i włóż do zamrażalnika.
Zagotuj wodę. Do wrzątku włóż schab i obgotuj przez 2 minuty. Gdy wystygnie, wąskim długim nożem zrób otwór przez całą długość. Masło wyjmij z lodówki i pokrój w kostkę. W nacięcie na przemian wkładaj śliwki i kawałki masła. Schab natrzyj solą i olejem. Piecz 60 minut w 200° C.
Żelatynę zalej małą ilością zimnej wody. Gdy spęcznieje, wymieszaj z bulionem. Schab pokrój w grube plastry i ułóż na półmisku. Zalej tężejącą galaretką i wstaw do lodówki.Źródło: Na żywo