Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab w miodowej glazurze z czerwonym pieprzem"
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 61
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 35
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 63
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 357
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2575
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 61
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 35
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 63
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 357
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2575
Składniki
Czas przygotowania: 105 minut (bez czasu marynowania). 1 porcja: 540 kcal. Cena porcji: 3,15 zł
Schab opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem. Miód wymieszaj z musztardą i olejem. Przypraw odrobiną sosu sojowego.Połowę masy odłóż, resztą posmaruj mięso.
Schab lekko oprósz pieprzem i majerankiem. Tak przygotowane mięso odłóż na mniej więcej godzinę w chłodne miejsce, aby przeszło aromatem przypraw.
Brytfankę wyłóż folią aluminiową, zostawiając duży zapas (żeby folii wystarczyło potem do owinięcia mięsa). Folię cienko posmaruj tłuszczem. Włóż mięso, posyp ziarenkami ziela angielskiego. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st.
Kiedy mięso się zrumieni, wlej wino i bulion. Schab przykryj wystającą folią. Ponakłuwaj ją widelcem. Zmniejsz temperaturę do 180 st. Piecz jeszcze godzinę. W trakcie pieczenia kilka razy odwiń folię i przewróć mięso.
Pod koniec pieczenia schab odwiń z folii, posmaruj resztą masy mio dowo-musztardowej. Posyp czerwonym pieprzem. Gotową pieczeń przełóż na półmisek. Gdy wystygnie, możesz ją pokroić w cienkie plastry.Źródło: Tina