Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab w omlecie"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36473
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 112
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36473
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 112
Składniki
Czas ok. 100 min; porcja – 570 kcal, cena 4 zł
Marchewki oczyść starannie, opłucz, pokrój wzdłuż na ćwiartki. Schab opłucz i osusz papierowym ręcznikiem, natrzyj solą oraz pieprzem. Ostrym nożem z długim ostrzem zrób podłużne nacięcia. Powkładaj w nie marchew.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Obsmaż schab. Jajka wbij do miseczki, rozkłóć z solą oraz pieprzem. Dodaj posiekane zioła, wymieszaj. Na patelni rozgrzej masło. Wlej jajka, poczekaj, aż się zetną. Przełóż omlet na drugą stronę, dosmaż. Przestudź.
Podsmażone mięso posmaruj musztardą i owiń omletem. Na wie rzchu rozłóż pokrojony w plasterki boczek. Prze wiąż całość sznurkiem. Włóż do brytfanny, podlej winem i bulionem. Piecz w temp. 170 st. 60-70 minut.
Powstały sos przelej do rondelka, zagęść mąką. Dopraw solą oraz pieprzem. Mięso pokrój w plastry, podawaj z sosem i ugotowanymi na parze warzywami.Źródło: Świat kobiety