Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab w sosie musztardowym"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 638
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 912
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 472
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 638
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 912
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 472
Składniki
Kotlety schabowe opłucz, osusz, natrzyj solą oraz grubo utłuczonym pieprzem. Obsmaż z dwóch stron na 1-2 łyżkach rozgrzanego oleju.
Na osobnej patelni rozpuść masło. Oprósz je mąką, krótko zasmaż, nie dopuszczając do zrumienienia. Mieszając, powoli dolewaj bulion warzywny (może być z kostki) oraz białe wino. Na koniec dodaj do składników musztardę z ziarnami gorczycy i łyżeczkę grubo utłuczonego pieprzu. Dopraw do smaku solą.
Do przygotowanego sosu wrzuć obsmażone kawałki schabu. Duś na wolnym ogniu pod przykryciem, co pewien czas mieszając, aż mięso będzie miękkie (ok. 30 minut). W razie potrzeby, dolej do sosu bulionu. Podawaj z ziemniakami.Źródło: Świat kobiety