Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab w sosie musztardowym"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 181
Polecam.
Odsłon: 859
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 153
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9268
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 181
Polecam.
Odsłon: 859
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 153
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9268
Składniki
Kotlety schabowe opłucz, osusz, natrzyj solą oraz grubo utłuczonym pieprzem. Obsmaż z dwóch stron na 1-2 łyżkach rozgrzanego oleju.
Na osobnej patelni rozpuść masło. Oprósz je mąką, krótko zasmaż, nie dopuszczając do zrumienienia. Mieszając, powoli dolewaj bulion warzywny (może być z kostki) oraz białe wino. Na koniec dodaj do składników musztardę z ziarnami gorczycy i łyżeczkę grubo utłuczonego pieprzu. Dopraw do smaku solą.
Do przygotowanego sosu wrzuć obsmażone kawałki schabu. Duś na wolnym ogniu pod przykryciem, co pewien czas mieszając, aż mięso będzie miękkie (ok. 30 minut). W razie potrzeby, dolej do sosu bulionu. Podawaj z ziemniakami.Źródło: Świat kobiety