Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab w sosie ogórkowym"
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 216
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 350
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 216
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 350
Składniki
Plastry schabu lekko rozbij tłuczkiem i pokrój w kostkę.
Dwie łyżki oleju wymieszaj z papryką, tabasco, solą i pieprzem.
Zalej mięso przygotowaną marynatą i włóż na godzinę do lodówki.
Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmaż schab. Po kilku minutach dorzuć posiekaną cebulę. Kiedy się zeszkli, dolej pół l bulionu. Duś całość na małym ogniu około 20 minut.
Na koniec dodaj starte na tarce o dużych oczkach ogórki i zagęść potrawę mąką rozrobioną z wodą.Źródło: Kurier TV