Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i banalne w wykonaniu
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5767
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 8964
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 272
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5767
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 8964
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 272
Składniki
Schab umyć. Powycinać cały tłuszczyk. Osuszyć. Włożyć do miski. Zasypać obficie cukrem z wszystkich stron. Przykryć. Wsadzić do lodówki na 24h.
Wyciągnąć z miski. Umyć ją i wysuszyć. To samo zrobić ze schabem. (dokładnie osuszyć). Włożyć do miski i zasypać obficie solą z każdej strony. Przykryć. Wsadzić do lodówki na 24h.
Schab wyciągnąć z miski i dokładnie umyć oraz osuszyć. Zasypać czosnkiem granulowanym, papryką i ziołami prowansalskimi. Uciąć kawałek rajstop ( tak żeby zmieścił się w nich schab). Zawiązać po obu stronach węzełek. Powiesić pod stołem. Po 4 dniach wyciągnąć z rajstop.
Schab ma wisieć przez te 4 dni pod stołem. Najlepiej smakuje gdy jest pokrojony w cieniutkie plasterki.
Smacznego !!!