Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i banalne w wykonaniu
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5281
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1303
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5281
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1303
Składniki
Schab umyć. Powycinać cały tłuszczyk. Osuszyć. Włożyć do miski. Zasypać obficie cukrem z wszystkich stron. Przykryć. Wsadzić do lodówki na 24h.
Wyciągnąć z miski. Umyć ją i wysuszyć. To samo zrobić ze schabem. (dokładnie osuszyć). Włożyć do miski i zasypać obficie solą z każdej strony. Przykryć. Wsadzić do lodówki na 24h.
Schab wyciągnąć z miski i dokładnie umyć oraz osuszyć. Zasypać czosnkiem granulowanym, papryką i ziołami prowansalskimi. Uciąć kawałek rajstop ( tak żeby zmieścił się w nich schab). Zawiązać po obu stronach węzełek. Powiesić pod stołem. Po 4 dniach wyciągnąć z rajstop.
Schab ma wisieć przez te 4 dni pod stołem. Najlepiej smakuje gdy jest pokrojony w cieniutkie plasterki.
Smacznego !!!