Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy , smaczny schab w aromatycznym sosie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2378
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4494
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1520
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 450
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2378
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4494
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1520
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 450
Składniki
Schab umyć, lekko rozbić.Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zamarynować schab, najlepiej na noc. Cebulę pokroić w kostkę. Jabłka pokroić w ósemki.
W brytfannie rozgrzać olej obsmażyć schab z obu stron. Wyjąć.
Na olej wrzucić cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem dodać zioła prowansalskie, smażyć 1 minutę , włożyć schab, smażyć dalej . Jabłka oprószyć cynamonem i dodać do smażącego się schabu. Podlać winem , dusić 5 minut, podlać bulionem i całość dusić 30 minut. Doprawić chilli, dodać utarty ser i całość dusić na bardzo małym ogniu 2 minuty.
Podawać z podpieczonymi ziemniakami.