Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy , smaczny schab w aromatycznym sosie.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 382
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 44
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1364
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1842
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 382
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 44
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1364
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1842
Składniki
Schab umyć, lekko rozbić.Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zamarynować schab, najlepiej na noc. Cebulę pokroić w kostkę. Jabłka pokroić w ósemki.
W brytfannie rozgrzać olej obsmażyć schab z obu stron. Wyjąć.
Na olej wrzucić cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem dodać zioła prowansalskie, smażyć 1 minutę , włożyć schab, smażyć dalej . Jabłka oprószyć cynamonem i dodać do smażącego się schabu. Podlać winem , dusić 5 minut, podlać bulionem i całość dusić 30 minut. Doprawić chilli, dodać utarty ser i całość dusić na bardzo małym ogniu 2 minuty.
Podawać z podpieczonymi ziemniakami.