Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy , smaczny schab w aromatycznym sosie.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5701
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7980
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5481
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5701
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8904
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7980
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5481
Składniki
Schab umyć, lekko rozbić.Marynatę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zamarynować schab, najlepiej na noc. Cebulę pokroić w kostkę. Jabłka pokroić w ósemki.
W brytfannie rozgrzać olej obsmażyć schab z obu stron. Wyjąć.
Na olej wrzucić cebulę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem dodać zioła prowansalskie, smażyć 1 minutę , włożyć schab, smażyć dalej . Jabłka oprószyć cynamonem i dodać do smażącego się schabu. Podlać winem , dusić 5 minut, podlać bulionem i całość dusić 30 minut. Doprawić chilli, dodać utarty ser i całość dusić na bardzo małym ogniu 2 minuty.
Podawać z podpieczonymi ziemniakami.