Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab z jajkami na twardo"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 68
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Składniki
Mięso umyj, osusz, oczyść z błon. 2-3 ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę i natrzyj mięso. Obsyp solą, pieprzem oraz majerankiem. Owiń folią i wstaw na całą noc do lodówki.
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz. Zetnij okrągłe końcówki. 3Ostrym nożem lub szpikulcem do grilla wydrąż w mięsie otwór. Poszerz go trochę. Włóż do środka jajka oraz pokrojony szczypior. Masło pokrój na drobne wiórki, obłóż mięso (najwięcej połóż na wierzch).
Do rękawa piekarniczego włóż schab, 2 listki laurowe oraz pokrojony czosnek, zawiąż. Piecz 1-1,5 godz w temp. 180°C. Pod koniec pieczenia rozetnij rękaw, aby mięso pięknie się zrumieniło.Źródło: Bella Relaks