Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab z kiełbasą pachnący jałowcem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5559
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 97
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5559
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 97
Składniki
Mięso umyj, osusz, natnij przez środek, tworząc kieszonkę. Z kiełbasy zdejmij osłonkę, włóż w kieszonkę. Ocet balsamiczny wymieszaj z sokiem z cytryny, natrzyj mięso, odstaw na pół godziny w chłodne miejsce.
Ziarna jałowca rozgnieć, wymieszaj z rozmarynem, tymiankiem, papryką, solą i pieprzem. Natrzyj mięso, odstaw w chłodne miejsce na 10 minut.
W brytfannie rozgrzej margarynę, włóż mięso, obsmaż ze wszystkich stron na rumiano. Dodaj skórkę z cytryny, podlej bulionem. Wstaw do rozgrzanego do temp. 180°C piekarnika, piecz 30 minut. Mięso polej mlekiem, piecz do miękkości kolejne pół godziny.
Zachwyca swoim aromatem. Idealnie smakuje z miękkimi kluskami śląskimi. Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa.
<strong>Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie