Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z migdałami"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Mięso, umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem i papryką. Obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Włóż do natłuszczonej brytfanny, skrop olejem, używając pędzelka posmaruj miodem, obficie posyp płatkami migdałowymi.
Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 190°C przez ok. 50 min (jeśli trzeba, podlej bulionem lub wodą). Podaj np. na ugotowanej fasolce szparagowej z obsmażonym boczkiem.
Rada: Pieczony schab doskonale smakuje też z majerankiem. Możesz dodać go do przypraw, którymi nacierasz mięso.Źródło: Świat kobiety