Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z migdałami"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 638
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 912
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 472
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 638
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 912
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 472
Składniki
Mięso, umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem i papryką. Obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Włóż do natłuszczonej brytfanny, skrop olejem, używając pędzelka posmaruj miodem, obficie posyp płatkami migdałowymi.
Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 190°C przez ok. 50 min (jeśli trzeba, podlej bulionem lub wodą). Podaj np. na ugotowanej fasolce szparagowej z obsmażonym boczkiem.
Rada: Pieczony schab doskonale smakuje też z majerankiem. Możesz dodać go do przypraw, którymi nacierasz mięso.Źródło: Świat kobiety