Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z pastą ziołową"
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 115
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11057
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 115
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11057
Składniki
Natkę i bazylię opłucz, osusz, posiekaj. Jeden ząbek czosnku posiekaj. Zioła wymieszaj ze startym serem, posiekanym czosnkiem, skórką i sokiem z cytryny oraz pieprzem. Ew. przypraw solą.
Schab umyj, osusz, natnij wzdłuż trzy pasy na głębokość 2-3 cm. Natrzyj solą. Powstałe nacięcia napełnij pastą ziołową. Mięso ciasno owiń sznurkiem. Posmaruj oliwą. Schab włóż do rękawa do pieczenia, końce zwiąż, w kilku miejscach zrób niewielkie dziurki. Ułóż na blasze. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w niedużą kostkę tej samej wielkości. Wysyp wokół mięsa. Oprósz solą, polej oliwą. Pozostałe ząbki czosnku obierz, pokrój na plasterki. Posyp ziemniaki. Piecz jeszcze ok. 40 minut w tej samej temperaturze.
<strong>Czas przygotowania: 80 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 2,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie