Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso delikatne, soczyste ze schabu w aromatycznym musztardowym sosie z pieczarkami, to moja propozycja na niedzielny obiad, również można podać na najróżniejsze uroczystości rodzinne. Proste, łatwe do przygotowania, podajemy z ziemniakami.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5410
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29758
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 231
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19414
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1053
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5410
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29758
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 231
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19414
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1053
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy dwu centymetrowe plastry. Lekko rozbijamy popsujemy solą oraz pieprzem i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na drugiej patelni. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Do naczynia wsypujemy mąkę dodajemy musztardę oraz śmietanę i dokładnie mieszamy. Sos wlewamy do pieczarek i chwilkę gotujemy.
4. Sos musztardowo pieczarkowy łączymy z mięsem.
5. Danie gotowe. 6. Smacznego.