Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso delikatne, soczyste ze schabu w aromatycznym musztardowym sosie z pieczarkami, to moja propozycja na niedzielny obiad, również można podać na najróżniejsze uroczystości rodzinne. Proste, łatwe do przygotowania, podajemy z ziemniakami.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 100
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 60
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1790
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 100
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 60
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1790
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy dwu centymetrowe plastry. Lekko rozbijamy popsujemy solą oraz pieprzem i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na drugiej patelni. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3. Do naczynia wsypujemy mąkę dodajemy musztardę oraz śmietanę i dokładnie mieszamy. Sos wlewamy do pieczarek i chwilkę gotujemy.
4. Sos musztardowo pieczarkowy łączymy z mięsem.
5. Danie gotowe. 6. Smacznego.