Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab z sosem i ryżem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5624
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27589
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5624
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27589
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Grzyby namocz i ugotuj. Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu, osącz. Mięso pokrój w dużą kostkę i obsmaż. Przypraw solą, pieprzem, bazylią. Zalej szklanką wody i duś do miękkości. Włóż ugotowane grzyby razem z wywarem i znów chwilę gotuj.
Zagęść śmietaną oraz mąką i zagotuj. Przypraw do smaku. Podaj z ryżem, posyp posiekaną natką.
Edyta Kyć z Sieniawy</strong>Źródło: Takie jest życie