Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo ciekawy smak, mnie lepiej smakuje niż ze śliwkami czy też morelami :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 651
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2811
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 926
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14556
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 651
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2811
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 926
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14556
Składniki
w misce wymieszać sól peklową z wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec, przeciśnięty przez praskę czosnek. Schab umyć i włożyć do przygotowanej zalewy, miskę przykryć folią aluminiową lub pokrywką i wynieść w chłodne miejsce na ok 5-6 dni, w międzyczasie schab co jakiś czas odwracać. W dniu kiedy będziemy piec schab należy go wyciągnąć z zalewy i osuszyć. Długim ostrym nożem zrobić w środku otwór, do którego należy wkładać suszone pomidory. Schab przełożyć do przykrywanego naczynia żaroodpornego piec w 180 stopniach ok 1-1,5 godziny.