Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo ciekawy smak, mnie lepiej smakuje niż ze śliwkami czy też morelami :)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11871
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 111
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8556
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155332
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1159
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11871
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 111
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8556
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155332
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1159
Składniki
w misce wymieszać sól peklową z wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec, przeciśnięty przez praskę czosnek. Schab umyć i włożyć do przygotowanej zalewy, miskę przykryć folią aluminiową lub pokrywką i wynieść w chłodne miejsce na ok 5-6 dni, w międzyczasie schab co jakiś czas odwracać. W dniu kiedy będziemy piec schab należy go wyciągnąć z zalewy i osuszyć. Długim ostrym nożem zrobić w środku otwór, do którego należy wkładać suszone pomidory. Schab przełożyć do przykrywanego naczynia żaroodpornego piec w 180 stopniach ok 1-1,5 godziny.